HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

Estándar Global De Certificación Halal. S.L. (Instituto Halal)

Adres : Street Claudio Marcelo 17th Cordoba 14002 İspanya

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2024-048

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

08.03.2024

Revizyon Tarihi

24.11.2025

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

08.03.2029

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Gıda ve yem işleme C Gıda Üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et

CII Dayanıksız (çabuk bozulabilen) bitkisel ürünlerin işlenmesi Meyveleri, sebzeleri, tahılları, sert kabuklu meyveleri, taze meyve sularını, kuru/kurutulmuş ürünleri ve bakliyatı içeren bitkisel ürünlerin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi •Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar
•Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil)
•Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif Fırıncılık Ürünleri,
oUnlu Mamuller
oMakarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
•Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
•Gıdada Kullanılan Tuz
•İçme Suyu
Biyokimyasal K (Biyo) Kimyasalların üretimi K (Biyo) Kimyasalların üretimi •Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi dahil olmak üzere biyokimyasallar

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

Estándar Global De Certificación Halal. S.L. (Instituto Halal)

Address: Street Claudio Marcelo 17th Cordoba 14002 İspanya

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2024-048

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

08.03.2024

Revision Date

24.11.2025

Expiry Date

08.03.2029

This certificate is valid with the halal accreditation scope until the expiry date,
as long as the halal conformity assessment body
complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse], including cutting and packaging) and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine
CII Processing of perishable plant products Production, processing and packaging of plant products including fruits, vegetables, cereals, nuts, fresh juices, dried products and pulses


CIV Processing of ambient stable products ▪Plant-Based Fats and Oils
▪Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
▪Cereal Products:
oFine Bakery Products,
oBakery Products
oPasta, Noodle etc.
oFlour
▪Coffee and Coffee Products ▪Tea, Herbal Teas, and Blends ▪Food Grade Salt
▪Drinking Water
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavorings
• Production of enzymes